זה יותר מעשור שמיליוני אנשים בעולם משתמשים בפדלט כדי ליצור לוחות חזותיים לשיתוף תוכן.
הכירו את המוצר החדש של פדלט – Sandbox – לוח לבן שיתופי, שהוא למעשה ממשק שאפשר ליצור בו שיעורים, מצגות, סיפורים, מסמכים אינטראקטיביים, פעילויות ומשחקים.
המשיכו לקרוא כדי ללמוד על הכלי החדש.
פורסם בתאריך: 28.11.2024
רבים משתמשים בכלי PADLET הוותיק בהוראה כאשר רוצים לאסוף תגובות מהמשתתפים, לערוך היכרות עם הלומדים, כפעילות לשבירת קרח, לסיעור מוחות, להצגת רעיונות ועוד.
מי שעדיין לא מכיר, מוזמן להיכנס לפוסט שכתבנו (הפוסט הראשון של חדשנות בקטנה!), להיכרות עם השימושים הקלסיים בפדלט:
לאחרונה נוסף לפדלט המוכר פיצ'ר חדש שיש בו הרבה מן המשותף עם פדלט, אבל גם נקודות שוני רבות.
Sandbox הוא קנבס דיגיטלי שיתופי עם כלים לציור, לכתיבה ולהוספת מדיה. הוא פשוט, יעיל, מעוצב יפה ויש לו שימושים רבים. לחצו על התמונות והיכנסו לראות דוגמאות לפעילויות השונות:
1. כרטיסים
במקום קנבס אינסופי (כמו בלוח לבן סטנדרטי), התוכן ב־Sandbox מאורגן בעמודים נפרדים שנקראים כרטיסים (כפי שאפשר לראות בצד שמאל בתמונה). בכל אחד מהכרטיסים אפשר לצייר, להקליד תוכן, להדביק פתקים, ליצור תמונות עם בינה מלאכותית, להעלות וידאו, להעלות הקלטות קוליות ועוד (באמצעות הכפתורים שמופיעים בצד ימין בתמונה).
2. מצב הפעלה
מצב הפעלה מאפשר לעבור על הכרטיסים שלכם לפי סדר. מצב זה מתאים ליצירת שיעורים, ספרי סיפורים ומצגות.
3. קישור
קישור מאפשר להפוך כל אובייקט (ציור, צורה, טקסט, תמונה) לכפתור שאפשר ללחוץ עליו כדי לעבור לכרטיס אחר. הקישור מאפשר ליצור מסמכים אינטראקטיביים כמו ספרים ומשחקים, ופעילויות כמו חידונים.
4. חדרי דיונים
בעבודה בקבוצות אפשר לתת לכל קבוצה גישה לכרטיס משלה. במהלך העבודה הקבוצות לא יוכלו להיחשף לתכנים של הקבוצות האחרות, אך בסוף התהליך אפשר לאחד את הכרטיסיות ללוח אחד שבו תיראה התרומה של כולם יחד.
אתם יכולים ליצור sandboxes מהמסך הראשי של הפדלט.
ואם אתם מחפשים רעיונות והשראה, לחצו על הכפתור הכתום או בדקו את Padlet הרעיונות הזה כאן.
לא רק פדלט מספק לוח לבן אינטראקטיבי. קיימים בשוק לוחות נוספים שמומלצים לשימוש ומאפשרים מנעד רחב של תבניות המסייעות ביצירת פעילויות שיתופיות בכיתה.
FigJam – לוח חינמי מקוון עם מגוון רחב של אפשרויות שיתוף פעולה ויצירתיות. ל־FigJam יש טיימרים פנימיים, אפשרויות הצבעה, תבניות, מדבקות, ווידג'טים, פלאגין ועוד.
Miro – לוח ציור שיתופי עם אפשרויות לשרטוט דיאגרמות, הדמיית נתונים, העלאת קבצים ומשוב. Miro בנויה להשתלב עם מגוון יישומים שאפשר להשתמש בהם בכיתה.
Lucidspark – לוח לבן עם מאות תבניות ויכולת אינטראקציה חלקה עם גוגל.
Canva – הלוחות דיגיטליים ב־Canva מאפשרים ללכוד רעיונות ונותנים מרחב אינסופי לשיתוף פעולה. אפשר להשתמש בתבנית לסיעור מוחות או לתכנן פרויקט ולהישאר ב-Canva כדי ליצור את הפרויקט עצמו.