האוצר של
Google My Maps

גלו איך Google My Maps יכול לשדרג כל שיעור ממדעים ועד ספרות ממתמטיקה ועד… לגיאוגרפיה!

 

פורסם בתאריך:  21.12.2021

האוצר של google my maps

מפות בהוראה – לשם מה?

במחשבה ראשונה כולנו משייכים מפות לשיעורי גיאוגרפיה. אם נחשוב שוב, הגיוני גם לחשוב על מפות ככלי ללימוד מדעי החברה. למעשה, מפות הן דרך מצוינת להציג כל מידע או תופעה מבוססת-מיקום ועל כן הן מתאימות ללימוד כל נושא מגיאוגרפיה ועד היסטוריה, ממדעים ועד ספרות, מלימודי שפה ועד מתמטיקה. מפות מתארות תופעות גיאוגרפיות, אך גם מייצגות תפיסות עולם, ידיעות היסטוריות, מגוון חברתי ותרבותי ותהליכי שינוי על פני תקופה. מפות יכולות לשמש מעין "אינפוגרפיקות",כלומר דרך גרפית להעביר מידע בתיאור המידע במרחב, וגם באמצעות האיורים שמופיעים בהן. מהמפות אנו יכולים גם ללמוד באמצעות שמות המקומות המסומנים ומעצם הבחירה של הפרטים המוצגים בהן וגם מהמידע שמעצבי המפות בחרו להתעלם ממנו. 

איור של אנשים ומפת עולם

מהו Google My Maps?

אם שכנענו אתכם לשלב מפות בהוראה שלכם, הגיע הזמן להציג לכם את Google My Maps. מתוך שמו של הכלי אפשר ללמוד על מאפייני הכלי. ככלי ממשפחת Google, נבין שזהו כלי ליצירת מפות שיתופית. Google My Maps מתבסס על מאגר המפות המצוין של Google המתאפיין גם במערכת חיפוש יעילה מאוד. הדבר הכי חשוב – כלי יצירת המפות של גוגל הוא פשוט מאוד!

מה אפשר לעשות עם Google My Maps?

באמצעות Google My Maps  אפשר לעשות את הדברים הבאים:

אייקון מיקום

סימון נקודות על גבי מפה באמצעות סיכה, תמונה או צלמית (אייקון)

אייקון שכבות

הוספת שכבת מידע על גבי סיכת מיקום באמצעות טקסט, תמונה או סרטון

סימון מסלולים בין נקודות שונות

אייקון שטח

חישוב שטחים והיקפים על גבי מפה

איך יוצרים מפות ב-Google My Maps?

צפו בסרטונים הבאים כדי לראות את אופן יצירת המפות ב-Google My Maps

מה עוד אפשר לעשות עם הכלי הזה?

Google My Maps הוא כלי שיתופי יצירתי שאפשר לשלבו בשיעורים ובהזדמנויות רבות. הינה כמה דוגמאות לשימושים אפשריים:

  • בשיעור פתיחה בכל קורס אפשר ליצור פעילות חימום והיכרות באמצעות המפות השיתופיות ולבקש מהסטודנטים לסמן על המפה את מקום הולדתם.
  • בשיעורי היסטוריה הפעילות יכולה לשמש למיקום אתרים היסטוריים, למשל, הגירה, מהלכי מלחמה, עתיקות, וצירי תנועה היסטוריים.
  • בשיעורי גיאוגרפיה אפשר להשתמש בכלי זה כדי להדגים התפשטות של תופעות גיאוגרפיות ודמוגרפיות, למשל, שינויים עירוניים, הגירה עולמית ומיקום תופעות תרבויות גלובליות ואפשר אפילו למדוד את המרחקים בין הנקודות השונות.
  • בשיעורי מדעים אפשר להציג על גבי מפה שיתופית תופעות תלויות מיקום, כגון נדידה, השפעות אקלימיות, השתנות בעלי חיים על פי מיקומם בעולם ואזורים עם מרבצי מינרלים ומשאבי טבע.
  • בשיעורי ספרות או מוזיקה אפשר לסמן מקומות הקשורים ליצירות או למקום מוצאם של היוצרים ולשתול במפה קישורים, הקלטות ומידע על היצירות.
  • בשיעורי תנ"ך אפשר ליצור מפה של מסעות של בני ישראל, לסמן את מקום התרחשותם של אירועים המתוארים בתנ"ך, לציין אתרים ארכיאולוגיים בירושלים ועוד.

דוגמאות למפות שנוצרו ב-Google My Maps

דוגמא למפות גוגל

מפת רחוב יפומפה שיצרו סטודנטים במכללת דוד ילין בירושלים במסגרת קורס "הוראת ההיסטוריה באמצעות פריטי מקור" שלימדו ד"ר יעקב דויטש וקרן אטינגר בשנת 2020. במשימה הזו יצרו הסטודנטים "ביוגרפיה" של רחוב יפו בשכבות מידע משולבות פריטי מקור מהמאה ה-19 ועד ימינו.

דוגמא למפות גוגל

מפת שדרות רוטשילד – מסלול באתרים היסטוריים לאורך שדרות רוטשילד בתל-אביב משולבת בתמונות וסרטונים.

רוצים לדעת עוד?

מקורות מידע מהאינטרנט

המלצות למערכי שיעור ולפעילויות מקוונות

מאמרים אקדמיים

Duffy, W. S. (2019). Utilizing Google My Maps in the Classroom.‏

פוטר ניוזלטר חדשנות בקטנה