לוגו חדשנות בקטנה
הכירו את הגרסה החדשה של ChatGPT!

הכירו את הגרסה החדשה של ChatGPT!

הבינה המלאכותית אינה עוצרת.

בחודש מאי 2024 הושקה גרסה חדשה של ChatGPT והיא נגישה לכולם ללא תשלום.

נתחיל בשם המבטיח 'ChatGPT-4o'. האות "o" בשם מייצגת את המילה "omni" שמשמעותה "ריבוי" והיא נועדה להדגיש את היכולות המורחבות והרב־תכליתיות של המודל.

המשיכו לקרוא על החידושים המדהימים של הגרסה החדשה.

פורסם בתאריך: 30.05.2024

הבינה המלאכותית ממשיכה לדהור

לאחרונה שחררה חברת OpenAI גרסה רב־ערוצית, מהירה ביותר ומשודרגת של ChatGPT שיודעת להבין וגם לייצר תוצרים של טקסט, מדיה ואודיו – בחינם! (כמעט… ראו התייחסות לאפשרויות השימוש החינמיות בסוף הפוסט).

על פי החברה, האות "o" שנוספה לשם המוצר מייצגת את המילה "omni"  כלומר, ריבוי, ובמקרה הזה, ריבוי פורמטים, שכן אם עד היום השתמשנו ב־ChatGPT בעיקר לצורכי טקסט, ובכלים אחרים כדי לייצר תמונות, אודיו וסרטונים, המודל החדש של OpenAI שואף לספק את כל סוגי התוצרים הללו תחת קורת גג אחת.

GPT-4o הוא צעד נוסף לקראת אינטראקציה טבעית הרבה יותר בין אדם למחשב.

כבר לא צריך להתכתב עם הבוט, אפשר פשוט לדבר איתו ולהראות לו, ומהירות התגובה של הבוט לדיבור האנושי כמעט זהה לזמן תגובה אנושי בשיחה, בערך שליש שנייה.

אז מה המודל המשודרג יודע לעשות בפועל?

הבנת טקסטים
GPT-4o מבין טוב יותר את ההקשרים השונים בטקסט ומאפשר לספק תשובות מדויקות ורלוונטיות יותר
תגובה מהירה
הודות לשיפורים בטכנולוגיה, התגובות לא רק מדויקות יותר, אלא גם מהירות יותר
תמיכה בשפות נוספות
GPT-4o תומך במספר גדול יותר של שפות, כולל עברית! והוא יודע לתרגם משפה לשפה בזמן אמת

וגם…

GPT-4o יודע להיות ציני, אם נבקש ממנו…

הוא יודע לשיר שירים
הוא משמש "עיניים" למתקשים בראייה

הוא יכול להיות מורה פרטי לכל מקצוע

הוא מסוגל להבין וידאו חי ולתת עצות בהתאם למה שהוא רואה

טוב מראה עיניים!

בחברת Open AI הציגו כמה סרטוני הדגמה מרשימים מאוד. באחד מהם נראה  עובד החברה שמבקש מ־ChatGPT לנחש מה הוא עושה, ומראה לו את החדר שבו הוא נמצא והמודל מזהה שהעובד מצלם סרטון.

היכנסו לצפות בסרטון.

גם היכולת של הכלי לסייע בפתרון בעיות מתמטיות מרשימה מאוד, והוא לא רק מסייע בפתרון, אלא גם יכול ללמד איך לפתור את הבעיות.
האם אנו בעידן שבו למורה בכיתה יכולים להיות עוזרי הוראה כמספר התלמידים? או בעידן שמייתר את המורים?

מרשים אפילו עוד יותר מכך הוא הסרטון שבו GPT4o מפרש לאדם כבד ראייה את כל מה שקורה סביבו, עוזר לו לתפוס מונית ואפילו מזהה את כלב הנחייה שלו שמסייע לו להיכנס לרכב.

כיצד אפשר להשתמש בכלי בכיתה?

לצד האתגרים, ברור כי כלי הבינה המלאכותית בכלל ו־ GPT4o בפרט יכולים לשמש כלי עזר מעולים למרצים ומורים בעבודתם השוטפת. הינה כמה רעיונות:

עוזר הוראה שנותן מענה לשאלות התלמידים

עוזר הוראה שנותן מענה לשאלות התלמידים

ChatGPT 4o יכול ללמד, להדריך ולכוון תלמידים בתהליך הלמידה בכל הרמות

יצירת חומרי לימוד

יצירת חומרי לימוד

אפשר ליצור משאבי הוראה עשירים ומעניינים לשיעורים בכל תחומי הדעת

תמיכה בפרויקטים אישיים או קבוצתיים

תמיכה בפרויקטים אישיים או קבוצתיים

GPT 4o יכול לעזור לתלמידים לעבוד יחד על פרויקטים ולספק רעיונות חדשים ומקוריים

כתיבת עבודות חקר

GPT 4o יכול לסייע בכל אחד משלבי המחקר האקדמי

רוצים להתחיל להשתמש?

זה יקרה ככל הנראה ממש בקרוב.  GPT-4o יגיע לכל משתמשי OpenAI, וכן, גם למשתמשים החינמיים. אין עדיין מידע סופי בנושא, אך ככל הנראה למשתמשים חינמיים תהיה גישה לרכיבי 4o  באופן שיגביל את מספר הפניות לתקופה מוגדרת, המידע יישמר רק במשך תקופה מסוימת וגישה לגרסה החדשה תהיה מוגבלת בשעות עומס. המגבלות האלו לא יהיו (או יהיו פחות) למשתמשים בתשלום.

עם זאת, חלק מהפיצ'רים החדשים, כמו למשל, מצבי הדיבור החדשים, יגיעו קודם כול למשתמשי ChatGPT Plus בתשלום בשבועות הקרובים.

בינתיים נסו לשוחח עם הבינה המלאכותית באמצעות הטלפון הנייד. זה פשוט, הורידו את האפליקציה של ChatGPT לטלפון הנייד והתחילו לדבר בחופשיות בדיוק כמו בסרטון הבא: 

אתגרים – האם הבינה המלאכותית צוברת יותר מדי כוח?

החידושים אכן מרשימים אך יש טוענים שכבר עכשיו הבינה המלאכותית צוברת יותר מידי כוח. שורה של מדענים וחוקרים מהמובילים בעולם חתמו (שוב!) על מכתב שבו טענו שהבינה המלאכותית מעמידה את האנושות כולה בסכנה קיומית ויש להגביל את AI בדיוק כפי שנעשה בהקשר של נשק גרעיני.

אחת ההשפעות המשמעותיות של צבירות הכוח של הבינה המלאכותית היא בתחום שוק העבודה. כבר עכשיו חברות מצליחות במקביל להרוויח יותר ולהעסיק פחות עובדים בזכות הטכנולוגיה של הבינה המלאכותית שמייעלת את תהליכי העבודה ומייתרת עובדים בשר ודם. לאחרונה פורסם כי על פי בנק ישראל, בעקבות כניסתה של הבינה המלאכותית, שליש מהמקצועות לא יושפעו כלל, שליש יושפעו לחיוב ושליש יוחלפו לחלוטין.

החידושים של הבינה המלאכותית מציבים גם סכנה בתחום החדירה לפרטיות, כפי שהציע דרור גלוברמן בפודקסט "אחד ביום" : תארו תרחיש שבו חברה מחליטה להציב מצלמה בכניסה למקום העבודה שתדווח על מצבם הרגשי של העובדים בהתבסס על הבעות הפנים שלהם. נניח שדני נראה עצבני,  טרוד וחסר מנוחה כבר תקופה.  המנהל יכול לזמן אותו לשיחה שתהפוך לשיחת שימוע לקראת פיטורים, כי הוא אינו מעוניין בעובדים חסרי מוטיבציה.

רוצים לדעת עוד?

גלוברמן, ד' (2024, 15 בינואר). תוכנות מציאות רבודה משנות את הדרך בה אנו רואים את העולם. מאקו. https://www.mako.co.il/nexter-dror-globerman/Article-448fa6729a18f81026.htm

HRPortal. (ללא תאריך). הבינה המלאכותית שמטלטלת את עולם המשאבים האנושיים: ChatGPT בחינם. https://www.hrportal.co.il/freegpt/

וואלה! שיווק ופרסום. (2023, 3 בדצמבר). מהפכת השיווק הדיגיטלי: איך הטכנולוגיה משנה את הכללים. וואלה! https://marketing.walla.co.il/item/3664113

שמש, ת' (מנחה). (2024, 5 במרץ). איך הבינה המלאכותית תשפיע על שוק העבודה העתידי? [הקלטת פודקסט אודיו]. בתוך שיווק ושיווקנים. Spotify. https://open.spotify.com/episode/3gIH8ykWWxSJ5Bu51vqvmI?si=638c22fe9e324e58&nd=1&dlsi=2d85dd2ad7b74b72

לוגו חדשנות בקטנה

למידע נוסף בכל תחומי הטכנולוגיה

צרו איתנו קשר!

ciet@l-w.ac.il