שאלונים, סקרים, משובים, חידונים אינטראקטיביים ואפילו בחנים עם ציון!
עיצוב אישי, ניתוח תוצאות בלייב, הקלטות קוליות – בואו לקרוא על כל מה שחדש ומרגש בכלי השיתופי המופלא של גוגל – טופסי גוגל!
פורסם בתאריך: 17.05.2022
Google Forms
מי לא מכירה את טופסי גוגל?
כלי שיתופי חינמי מבית גוגל שנועד לאיסוף מידע באמצעות שאלונים, סקרים, משובים וגם ליצירת חידונים אינטראקטיביים או בחנים (עם ציון!)
היתרון המרכזי של טופסי גוגל הוא העובדה שהוא כלי שיתופי – כך שאפשר לבנות את השאלון וגם לנתח את התוצאות יחד.
אפשר להשתמש בכל היכולות של טופסי גוגל כדי להתאים את הכלי לצרכים הפדגוגיים שלנו. הינה כמה דוגמאות:
אינטראקציה בשיעור – טופסי גוגל היא פלטפורמה מצוינת ליצירת חידונים שמאפשרת גיוון. ההכנה והמענה הקליל מאפשרים גם לסטודנטיות להכין חידון לשיעור ולהפוך אותן ממשתתפות פסיביות ליוצרות תוכן אקטיביות.
סקרים – סטודנטיות בדרך כלל שמחות להגיב ולהשמיע את דעתן האישית בסקרים. היתרון של טופסי גוגל הוא האפשרות לתגובה אנונימית, במיוחד כשמדובר בנושאים רגישים או אישיים. הסטודנטיות יכולות גם להכין בקלות סקרים בעצמן ולהעביר אותם לחברות לכיתה.
בדיקת ידע – הדרך הוותיקה לבדיקת ידע באמצעות בחנים ומבחנים מקבלת שדרוג דיגיטלי על ידי טופסי גוגל. באמצעות הכלי אפשר לבנות בחינה או בוחן כדי לבדוק את הידע של הסטודנטיות אחרי, לפני או אפילו תוך כדי לימוד נושא מסוים. גמישות הכלי מאפשרת ליצור מבחנים שונים בקלות. כאשר שאלות המבחן הן סגורות, נוכל לקבל ציון ומשוב אוטומטי (למורה או ישירות לתלמידה) מה שהופך את כל התהליך קל יותר, נגיש וידידותי. כמו שמוסבר בסרטון הבא: (בדקה 3:40 אבל כדאי לראות את כולו יש גם עוד טיפים מעולים)
מגוון שאלות: בטפסים של גוגל אפשר לשלב שאלות מסוגים שונים – שאלות פתוחות, שאלות סגורות, סרגלי דירוג, תפריט נפתח ועוד (על כך בהמשך). באמצעות האפשרות הזאת לבנות טפסים עם מטרות פדגוגיות שונות, למשל, שאלון היכרות עם סקר עמדות הקשור לנושא הנלמד.
צירוף קובץ: אפשרות חדשה נוספת היא האפשרות החדשה לצירוף קובץ חיצוני המאפשר לחבר את הגשת העבודה על ידי הסטודנטיות יחד עם מילוי משוב על הנושא שנלמד, חידון אינטראקטיבי יכול לכלול גם שאלות ידע ועוד.
סידור שאלות: בטופס גוגל יש אפשרות גם לשנות את ההגדרות של השאלות. את השאלות נוכל להגדיר כך שיופיעו בצורה קבועה מראש או רנדומלית, בשאלות סגורות אפשר לקבוע גם את סדר האפשרויות באופן אקראי. אפשר להגביל את התשובות לפעם אחת לכל משתמשת או יותר.
אנונימיות: אפשר לייצר שאלון אנונימי.
שאלון מסתעף: אחת האפשרויות המתקדמות של טופסי גוגל היא חלוקה למקטעים, שבעזרתה נוכל לבנות שאלון שבו תשובות מסוימות יובילו לחלק המתאים בשאלון. אפשר להשתמש בתכונה הזאת כדי לייצר עלילה או סיפור, כדי להכין מערכי שיעור שמתפתחים לכיוונים שונים, או כדי לבנות שאלון אדפטיבי ויעיל יותר שמתאים את עצמו לפי התשובות.
שיתוף: כמו כל כלי של גוגל, את השאלון אפשר לשתף באמצעות קישור שעובר בפלטפורמות השונות, באמצעות שליחת הזמנה ישירות למייל או באמצעות יצירת קוד לסריקה.
ועד כה לא דיברנו על עיצוב! צפו בסרטון וגלו דרכים שבהן אפשר לעצב ולהתאים אישית את השאלון.
טופסי גוגל כוללים מגוון של סוגי השאלות:
תשובה פתוחה קצרה
תשובה פתוחה ארוכה
רב ברירה – בחירת תשובה אחת מבין כמה אפשרויות
בחירה – סימון כמה תשובות מבין האפשרויות
תפריט נפתח – אפשרות בחירה של תשובה אחת מתוך תפריט נפתח
העלאת קובץ – צירוף קובץ חיצוני שנאסף בגוגל דרייב של יוצרת השאלון – אחת התוספות האחרונות והמרגשות בטופסי גוגל
סרגל לינארי – דירוג התשובה מתוך טווח
מטריצה רב ברירה – בחירת תשובה אחת בלבד בכל שורה
מטריצת בחירה – סימון כמה תשובות בכל שורה
תאריך
שעה
כדי להפוך את השאלון עצמו מגוון יותר, אפשר לשאול שאלות על תמונות או סרטונים שמוטמעים בטופס.
נוסף על כך, את השאלון עצמו אפשר להטמיע ביישומים אחרים – כמו genially, smore או באתר אישי.
תוסף חדש ונהדר שנרצה להרחיב עליו הוא mote.
מדובר בתוסף חינמי לכרום שמאפשר להוסיף בלחיצה פשוטה הקלטה או תגובה קולית של עד 30 שניות (בגרסה החינמית) לצד הסברים כתובים באפליקציות גוגל, כולל טופסי גוגל, ועל ידי כך להגביר את הגמישות ואת הדיפרנציאליות בלמידה, לדוגמה, תלמידות ותלמידים לקויי למידה, בחינוך מיוחד, עולות ועולים חדשים, בהוראת שפות זרות או פשוט כי הקלטה מהירה יותר מכתיבה. אפשר להוסיף את ההקלטה גם לשאלון עצמו וגם למשוב – ולכל סוגי השאלות. התוסף המדהים הזה יכול גם לתרגם הודעות כתובות לקוליות ולהיפך, והוא תומך בעברית! אפשר להשתמש ב- Mote בכל אפליקציות גוגל, רק שימו לב שלכל אפליקציה תצטרכו לאפשר בנפרד גישה למיקרופון. Mote גם מנהל ארכיון מלא של כל ההקלטות שנוצרו כך שאפשר למצוא אותן או להעתיק אותן בקלות דרך האייקון של התוסף בכרום.
לקישור להורדה – לחצו כאן!
שלחנו את הטופס. הגיע הזמן לראות את התוצאות!
את התוצאות אפשר תמיד לראות בתוך הטופס בלשונית התשובות או לבקש לקבל כל תשובה למייל בנפרד. אפשר להציג את התוצאות בתצוגות שונות של נתונים וגרפים מסוגים שונים או במסמך google sheets מפורט.
אחד החידושים האחרונים הוא האפשרות לראות את הסטטיסטיקות משתנות בזמן אמת. אפשר להפיץ את השאלון ואז להיכנס לדף התוצאות ולראות את התוצאות מתעדכנות בכל עת.
תרצו רעיונות איך לשלב את טופסי גוגל בקורס או לצורך ספציפי? דברו איתנו!