מהי מיקרו למידה?
ומה הקשר בינה לבין אכילת עוגיה?
ואיך כל זה קשור למיזם חדשני ופורץ הדרך "המבחר"?
פורסם בתאריך: 19.4.2022
"המבחר" הוא סביבת למידה חדשנית שפותחה במרכז להוראה חדשנית ומיטבית במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט. הסביבה מורכבת מיחידות לeמוד מגוונות, חווייתיות ומעוצבות, שיוצרות חוויית למידה ייחודית ומשמעותית. בשנה האחרונה התנסו בלימוד של יחידות "המבחר" כ-100 סטודנטיות וסטודנטים סדירים ומהמכינה הייעודית.
כדי להבין מה ההבדל בין מיקרו למידה ללמידה רגילה (או אפילו מקרו למידה) בואו נחשוב רגע על ההבדל בין עוגיה לעוגה.
עוגה היא גדולה, צריך לפרוס אותה וגם אז לאכול אותו בנגיסות, קשה לשאת ממקום למקום וגם אי אפשר לאכול את כולה בבת אחת. עוגיה, לעומת זאת, היא קטנה ונוח לקחת אותה בתיק ולנשנש מתי שמתאים לנו, היא בגודל שקל לאחוז בו, קל לנגוס בה, והכי חשוב – פעמים רבות היא משאירה טעם של עוד…
מיקרו למידה היא העוגיה!
למידה שמתרחשת בזמן קצר וקצוב, עם מטרה אחת ונושא אחד וספציפי, היא מתאפשרת בכל מקום ובכל זמן, ובדרך כלל משאירה חשק לעוד… כתבנו על זה בהרחבה בפוסט הקודם שלנו >>
הוסיפו את הצורך בגמישות (שהתעצם מאוד בשנתיים האחרונות) ואת הרצון לקדם מיומנויות למידה דיגיטליות מגוונות בקרב המורות והמורים של העתיד וקבלו את קורס "המבחר"!
קורס "המבחר" מורכב מיחידות לימוד בנושאים שונים ומגוונים, שנלמדות באופן עצמאי. כל יחידה עוסקת בנושא טכנולוגי או פדגוגי, העיצוב של היחידות מגוון ומכיל אינטראקציות ותכנים מעניינים ומגוונים אף הם. כל יחידה אורכת כשעה ובסופה בוחן.
כיום הקורס כולל חמש יחידות ויחידה נוספת בהפקה, אך בעקבות ההצלחה הוחלט להרחיב את הקורס בשנה הבאה בעשר יחידות נוספות!
אלו הנושאים של יחידות הלימוד הנוכחיות:
בשלב הפיילוט הסטודנטיות והסטודנטים התבקשו להשיב על שאלון קצר בסיום כל יחידה ונוסף על כך, להשיב על שאלון עמדות של 11 היגדים בפתיחת הקורס ובסיומו. הממצאים נותחו בשיתוף ד"ר ליאת ביברמן-שלו ופרופ' יצחק גילת מרשות המחקר ושלושת ההיגדים שקיבלו את הציון הגבוה ביותר היו:
"עיצוב יחידת הלימוד ידידותי ללומד"
"התכנים רלוונטיים וחשובים למורה בעידן הדיגיטלי"
"חומרי הלימוד וההנחיות לפעילויות השונות הוצגו באופן ברור"
הינה כמה תגובות נבחרות שהתקבלו בסיום הקורס:
חשוב לי לפקוח עין על התלמידים שלנו ולזהות אם מישהו משדר מצוקה, אנחנו נמצאים בעידן טכנולוגי והסיפור של סער יכול לקרות לכולנו.
[על היחידה "הנדסה חברתית"]
רעיון מושלם וזו הלומדה שהכי אהבתי. הייתי רוצה לומדה שמסבירה גם על איך לבנות לומדה כזו.
לא הייתי משנה דבר. צורת ההגשה הייתה פשוטה ומדויקת המטלה רק עזרה ליישום יצירת המפה בדרך הטובה ביותר.
הבנתי לעומק את החשיבות של הבנת "הנדסה חברתית" ואת המחויבות שלי כמורה ללמד נושא זה לתלמידיי. כיום רוב הילדים גולשים באינטרנט, יוצרים סיסמאות, קונים ברשת ונוכחים שם זמן רב ולכן נושא זה חשוב ביותר.
לדעת לשלב את google maps בתחום שלי. זה נתן לי רעיונות רבים. לא הכרתי את הפונקציה הזאת וזה מאוד עזר לי.
[על היחידה "סיירים דיגיטליים"]
קורס המורכב ממבחר של יחידות מיקרו-למידה קצרות וממוקדות מטרה
קורס אסינכרוני גמיש שבו ללומדות וללומדים יש בחירה איך, מתי ואילו יחידות ללמוד
כל הלמידה וההערכה נעשות באופן מקוון ללא נוכחות של מרצה
צוות טכנו-פדגוגי של המרכז להוראה חדשנית ומיטבית ליווה את הקורס
לקורס "המבחר" שתי מטרות מרכזיות.
מודל הטמעה נוסף של רכיבים מ"המבחר" הוא בקורס "אוריינות מערכתית" בתוכניות המצוינות. הקורס חולק לשלוש מודולות, בכל אחת מהן הסטודנטים למדו יחידת לימוד אחת באופן עצמאי, לאחר מכן השתתפו בהרצאה ממומחה בנושא ולבסוף פיתחו יחידת לימוד בנושא שלמדו.
אז נתראה שם?