בחנויות השונות יש מבחר עצום של אפליקציות, מתוכן מאות אלפי אפליקציות חינוכיות.
איך ננצל את השפע הזה לטובתנו?
צאו איתנו למסע שמתחיל בחנות האפליקציות ויכול להסתיים… בכיתה שלכם!
פורסם בתאריך: 29.03.2022
פתחו את הטלפון הנייד שלכם. במבט מהיר תוכלו לראות מגוון רחב של אפליקציות. אפליקציות משמשות אותנו כדי לתקשר עם אנשים, לנווט ממקום למקום, להתעדכן בחדשות, לנהל את המידע, את המשימות ואת ההוצאות שלנו, להפיק תוצרים דיגיטליים, להעביר את הזמן במשחקים, בצפייה בסרטונים ומה לא…
בשוק קיימות אפליקציות רבות שתומכות בלמידה ובהוראה. היתרון בשימוש באפליקציות בהוראה ובלמידה הוא בראש ובראשונה בנגישות ובקלות השימוש. אפשר לשלב אותן בכל סוג של שיעור – פנים אל פנים או שיעור מקוון, ולהתחבר אליהן מכל מקום ומכל מכשיר. האפליקציות משלבות בדרך כלל אלמנטים של משחוק.
הינה כמה תחומים שבהם אפשר למצוא אפליקציות:
למידת תוכן – אפליקציות המציעות תוכן לימודי במנות קטנות ולעיתים קרובות באמצעות סרטונים ופעילויות אינטראקטיביות. דוגמאות ליישומונים כאלה: Brainpop, Khan Academy
סקרים – אפליקציות ליצירת סקרים אינטראקטיביים, לדוגמה: mentimeter, google forms
ניהול משימות – אפליקציות לניהול משימות ורשימות, לדוגמה: google keep, trello
ממשקים לניהול שיעור – אפליקציות לסביבות למידה, לניהול השיעור, שיעורי הבית והמטלות ולתקשורת עם ההורים כמו google classroom, edmodo.
כשחנות האפליקציות הראשונה של אפל נפתחה בשנת 2008 היו בה 500 אפליקציות בלבד. היום יש בה כבר 2,012,940 אפליקציות, ובחנות של גוגל יש 3,259,503 אפליקציות כאשר בכל יום נוספות אלפי אפליקציות חדשות. ידעתם שקטגוריית חינוך מדורגת במקום הראשון בחנות האפליקציות של גוגל עם 344,028 אפליקציות? ובמקום השלישי בחנות של אפל אחרי משחקים ועסקים עם 195,861 אפליקציות?
אפשר לחפש בחנויות האפליקציות בשורת החיפוש, לפי להיטים, המלצות או קטגוריות.
בעת בחירת אפליקציה חשוב שנתייחס למשתנים הבאים:
כאשר ניכנס לדף של אפליקציה מסוימת בחנות גוגל, יופיעו לנו הסימונים הבאים:
דירוג האפליקציה: איזה ציון האפליקציה קיבלה בסולם של 5-1
מתחת לדירוג יופיע מספר הביקורות שהתקבלו
גודל האפליקציה: כמה נפח אחסון האפליקציה תתפוס על המכשיר
דירוג התוכן של האפליקציה: לאילו גילים מותאם התוכן של האפליקציה (ראו הרחבה)
כמות ההורדות: שימו לב שכמות ההורדות אינה יורדת כאשר מישהו מוחק את האפליקציה מהמכשיר שלו
בחנות של אפל הסימונים שיופיעו יהיו קצת שונים:
גודל האפליקציה: כמה נפח אחסון האפליקציה תתפוס על המכשיר
שפת האפליקציה
הגוף המפתח של האפליקציה
הקטגוריה בחנות האפליקציות
דירוג התוכן של האפליקציה: לאילו גילים מותאם התוכן של האפליקציה (ראו הרחבה)
דירוג האפליקציה: איזה ציון האפליקציה קיבלה בסולם של 5-1
מעליו יופיע מספר הביקורות שהתקבלו
שימו לב שבחנות של אפל אין מונה של מספר ההורדות של האפליקציות, החלטה שנועדה כדי למשוך חברות לפתח אפליקציות למערכת IOS, מכיוון שהיא פחות נפוצה, כדי שמשתמשים לא יושפעו מהמספר הזה ויתנסו גם באפליקציות חדשות (מהלך שהוכיח את עצמו כלכלית).
מערכת ההפעלה – מבין מערכות ההפעלה בעולם 70% מהמכשירים הם אנדרואיד, 25% iOS ועוד 5% מערכות הפעלה אחרות (נדירות מאוד בישראל). מכיוון שלא תמיד יש חפיפה מלאה בין האפליקציות במערכות ההפעלה השונות חשוב לקחת זאת בחשבון ולברר אילו מכשירים יש לסטודנטיות, או לבדוק שהאפליקציה קיימת וזהה בשתי החנויות.
סוג המכשיר – שימו לב שיש אפליקציות שפותחו במיוחד לטבלט או במיוחד לסלולר (זה יהיה כתוב בחנות) ונוסף על כך, יכולות להיות אפליקציות חדשות מאוד שלא יעבדו על דגמים ישנים או אפליקציות ישנות שעוד לא התעדכנו לדגמים חדשים (למרות שבמקרה הזה יכול להיות שיגיע עדכון גרסה).
מחיר – אומנם רוב האפליקציות הן חינמיות להורדה, אך רבות מהן מספקות רק גרסה מוגבלת (בתקופה או בתכנים).
במכשירי אנדרואיד בישראל זהו דירוג שנקבע על ידי Pan European Game Information שקובעת את קבוצות הגיל או את הגיל המינימלי שהתוכן מותאם לו. לעומת זאת, בחנות של אפל יש דירוג תוכן מקביל שנעשה על ידי אפל עצמה ולא על ידי גוף חיצוני.
ישנם אתרים ובלוגים שממליצים על אפליקציות בתחומים שונים, וכמובן כתבות שמתפרסמות ברחבי הרשת. חשוב לזכור, שלא כל אפליקציה מומלצת תהיה דווקא האפליקציה האידיאלית לצרכים שלכם ואפליקציות רבות לא מחזיקות מעמד תקופה ארוכה. לכן חשוב להישאר עם "אצבע על הדופק" ולהמשיך ללמוד, להתחדש ולהתעדכן.
מצאתם אפליקציה מעניינת? שתפו אותנו!