על האינטרנט של הדברים, או בקיצור IoT, סביר להניח שכבר שמעתם, ואם לא, פשוט היכנסו לפוסט הקודם שלנו.
על החיבור המשמעותי בין IoT לספורט ובריאות שמעתם?
האם לחיבור זה רק יתרונות או שמא ישנם גם חסרונות ?
פורסם בתאריך: 27.10.2022
IoT הוא מונח המתאר חפצים פיזיים שמוטמעים בהם חיישנים ותוכנות שבאמצעותם הם אוספים מידע ומתקשרים באמצעות רשת האינטרנט עם מכשירים או עם מערכות אחרות.
לעיתים קרובות החפצים האלו מקבלים את התואר "חכם". כיצד חפץ נעשה חכם? כאשר הוא קולט את המידע מסביבתו ומגיב בהתאם למידע שהוא קלט.
עולם הספורט הוא אחד מעולמות התוכן שעובר במהלך השנים שדרוג משמעותי בזכות הטכנולוגיה ופלטפורמות ה-IoT.
המחשוב הלביש הוא דוגמה בולטת לכניסת IoT לעולם הספורט והבריאות. פריטי ה- IoT מדווחים על בריאות המשתמש, על ביצועי הספורט שלו, על הרגלי החיים שלו ועוד.
צפו בסרטון המדגים פריטי IoT שמקדמים בריאות וספורט.
במשחקי אולימפיאדת טוקיו והמכבייה, שולבו טכנולוגיות IoT בתחומי רפואת הספורט, שיפור ביצועים, שידור ומדיה, סטטיסטיקה, מרצ'נדייס ועוד.
הינה כמה דוגמאות מעניינות לשימוש ב-:IoT
שופטי סייבר אולימפיים – מצלמות וחיישנים משולבים בטכנולוגיות IoT אפשרו לשופטים לקבל החלטות מדויקות יותר.
ספורטאי סייבר – טכנולוגיות IoT בשילוב מדעי הספורט מילאו תפקיד קריטי בסיוע לספורטאים באופטימיזציה של התפוקה הפיזית שלהם ולחיזוי ומניעת פציעות.
עוזרי רובוט – רובוטים קיבלו את פני הצופים והספורטאים לאצטדיון והנחו אותם לאן להגיע. לתקשורת אפקטיבית, הרובוטים תוכנתו בצורה שהם הבינו ודיברו שפות רבות.
השימוש הנפוץ במכשירים לבישים נובע מיעילותם וזמינותם של אמצעים אלו. אך לכל יתרון יש גם חיסרון.
מכשירי ה IoT-אוספים מידע אישי רב על אודותינו. בכל עת, המכשירים אוספים מידע על בריאותנו ועל ההרגלים היומיים שלנו ומשדרים אותם למאגרי מידע חיצוניים. המידע הזה, שעלול להיות רגיש, יכול להגיע לגורמים חיצוניים. למשל, לחברת ביטוח שעלולה להעלות את מחירי ביטוחי החיים, למעסיק פוטנציאלי שאינו מעוניין בעובד עם הרגלי חיים מסוימים, או אפילו לגורמים פליליים שיכולים לאיים על חשיפת מידע פרטי ברבים.
כדי להקטין את איסוף המידע אפשר לבצע כמה פעולות: